Webwopper
Image default
Vakantie

Bezoek Wenen, de hoofdstad van de muziek

Wenen, de muziekhoofdstad van de wereld, is het kloppende hart van Europa. Wenen staat bekend om zijn culturele evenementen, vorstelijke bezienswaardigheden, gezellige koffiehuizen, wijnbars en unieke Weense charme. Hier zijn een aantal mogelijkheden die je kan doen als je in Wenen op pad gaat

Duik in de artistieke geschiedenis van Wenen dankzij de verschillende musea en kunstgalerieën.

Wenen heeft een aantal musea en galerieën met een internationale reputatie. De belangrijkste culturele bezienswaardigheden van de stad zijn het MuseumsQuartier, het Leopoldmuseum, het Museum Moderner Kunst, het Architekturzentrum en de Kunsthalle. Men kan zich uitleven op al deze locaties en een kijkje nemen in de rijke cultuur en geschiedenis van de stad.

Bezoek diverse paleizen en architecturale wonderen

In Wenen zijn verschillende architecturale gebouwen te vinden, van historische gotiek en barok tot Art Nouveau, en er zijn ook voorbeelden van creatieve en moderne architectuur. Het Schonbrunn Paleis, de belangrijkste toeristische trekpleister in Wenen, is een kolossaal gebouw om met ontzag te bekijken. Het Hofburg-paleis is een ander groot paleiscomplex dat de macht en invloed van de Habsburgse dynastie eer aandoet. Je kan de belangrijkste kerk in Wenen bezoeken – de St. Stephansdom. De architectuur van Wenen is een combinatie van koninklijkheid en uitmuntendheid die met haar weelderige schoonheid je het hof zal maken.

Geniet van het nachtleven

Een live concert bijwonen in de Weense Staatsopera moet zeker op je verlanglijstje staan. Deze stad ademt letterlijk muziek uit. Je kan een oneindig aantal concerten en muziekfestivals bijwonen en jezelf verliezen in de muzikale euforie. Een Weens bal is een culturele trekpleister voor de hele nacht. Ze creëren een unieke en zeer bijzondere sfeer en geven je een ervaring die je voor altijd zal koesteren.

Als je een aangename plek wil om te genieten van je koffie en van de Weense charme, ga dan één van de cafés binnen, en je zal niet teleurgesteld zijn. De unieke sfeer en het ouderwetse decor zijn de reden waarom de cafés van Wenen geliefd zijn bij mensen over de hele wereld.

Parkattracties en paardrijden

Heb een gezellige drukke dag in het Prater Pretpark. In het park vind je veel attracties en kraampjes zoals een groot reuzenrad, botsauto’s, draaimolens en hilarische achtbanen.

De buitenliefhebber in je zal graag een training in paardrijden volgen bij ‘De Spaanse Rijschool’.

Activiteiten om zich uit te leven

Voor die adrenalinestoot kan je de Donauinsel (Donaueiland) bezoeken. De mensen komen hier naartoe om te genieten van activiteiten die zo divers zijn. Je kan hier fietsen en rolschaatsen, maar ook kanoën, kajakken en zwemmen op een van de vele stranden.

Eén van de beste manieren om van de stad te genieten is door de stad grondig te verkennen. Rijden in en rond Wenen zal je helpen om de stad op een veel betere manier te verkennen. Wenen zelf is een autovriendelijke stad waarin het makkelijk navigeren is. Meer info over autohuur op de luchthaven op www.autoprio.nl. De minimumleeftijd om te rijden is 18 jaar. Het naleven van de snelheidslimieten is belangrijk. Autorijden is een makkelijke en goede manier om deze kunststad op je gemak te verkennen. Het stelt je ook in staat om de drukte en de hoge kosten van het openbaar vervoer in de stad te omzeilen. Een auto huren in Wenen is net zo gemakkelijk als ergens anders op het westelijk halfrond. Je kan dit doen via verschillende websites van autoverhuurdiensten of persoonlijk naar een autoverhuurdienst gaan. Na de documentatie en de borgsom, heb je een auto om door de straten van Wenen te rijden en zelf deze wonderbaarlijke stad te verkennen.

https://www.autoprio.nl