Webwopper
Image default
Auto’s en Motoren

Auto leasen zonder BKR is eigenlijk huurkoop

Als je een auto wilt kopen, dan zal je daar geld voor moeten vrijmaken. Sta je echter negatief geregistreerd bij het BKR, dan wordt dat echter lastig. Meestal wordt het dan heel moeilijk om een goede lening te krijgen. Gelukkig is er een alternatieve oplossing die je op lange termijn hetzelfde resultaat kan bieden. Dit is zakelijk auto leasen zonder BKR. Je betaalt de auto dan ook af, maar door middel van een leasedeal met de leasemaatschappij. En die is vaak iets soepeler in het verstrekken van een lening. Hoe dat werkt lees je hier.

Financial lease

De lease optie waarbij je op termijn eigenaar van de auto kan worden noemt men financial lease. De leasemaatschappij koopt de auto dan en leaset hem aan jou. Jij betaalt een maandelijks bedrag en kan voor die prijs gebruik maken van de auto. Na enkele jaren, meestal drie of vier, kom je aan het eind van het contract. Met de betaling van een slottermijn kun je de auto dan definitief overnemen. Zo ben je dus op afbetaling eigenaar van een nieuwe auto geworden, zonder dat je hoefde te lenen. Dit is anders dan eerst lenen om te kopen en dan afbetalen.

Hoe kan dat?

Bij financial lease word je weliswaar eigenaar van de auto, maar je spreekt wel bepaalde voorwaarden af. De leasemaatschappij behoudt het recht om de auto terug te vorderen als de termijnen niet worden betaald bijvoorbeeld. Aan de andere kant kan je via de leasemaatschappij veel zaken regelen die anders voor je eigen rekening komen. Het is dus ook nog eens handig voor de planning van je budget voor de komende jaren. Je weet namelijk precies wat je auto je kost per maand in die periode. Dit geldt natuurlijk niet wanneer je leent bij een bank. Dan komen de overige kosten zoals wegenbelasting er later nog eens bij.

https://www.autoleasecentrale.nl/