Webwopper
Image default
Financieel

Het belangrijkste van een beleggingsportefeuille

Rente compenseert ons voor het feit dat ons geld eerder is uitgeleend dan toen het door de kredietverstrekker werd ontvangen. Dit betekent dat als je me vandaag $ 100 leent, ik ze morgen terugkrijg; maar als ik je geld nu van je leen, dan krijg ik ze pas na verloop van tijd in handen. Als er geen rentebetalingen zouden zijn, zouden kredietverstrekkers altijd meer geld vragen dan kredietnemers ooit zouden kunnen terugbetalen. Daarom rekenen ze rente. Soms teveel, zoals ING krijg jouw ING teveel betaalde rente terug.

Inflatie maakt het moeilijker om schulden over een langere periode af te lossen. Stel bijvoorbeeld dat u tien jaar geleden $ 10.000 hebt geleend en tot nu toe 10% jaarlijkse rente hebt betaald. Nu loopt de inflatie rond de 20%. U bent nog steeds $ 9.900 verschuldigd, dus u moet 9.900/20 4.475 nieuwe dollars per jaar vinden om de oorspronkelijke schuld bij te houden. Maar aangezien je in die tien jaar geen extra geld verdient, zul je moeite hebben om elk jaar met zulke grote bedragen te komen. Dus in plaats daarvan kunt u besluiten om te profiteren van lagere tarieven die elders beschikbaar zijn en uw oude schuld te herfinancieren in een goedkopere. Of misschien wilt u gewoon eerder dan later beginnen met het afbetalen van uw schuld. Hoe dan ook, u wilt het bedrag aan rente dat u elke maand moet betalen verlagen. En zolang u doorgaat met het doen van regelmatige maandelijkse betalingen, bent u uiteindelijk niets extra’s verschuldigd.

Het belangrijkste van een beleggingsportefeuille

is diversificatie – het spreiden van risico over verschillende activaklassen. Bij het beleggen in aandelen, obligaties, grondstoffen, valuta’s, onroerend goed, private equity-fondsen, hedgefondsen, durfkapitaalfondsen, enz., moeten beleggers proberen hun eieren niet in te weinig manden te leggen. In plaats daarvan moeten ze de risico’s spreiden over deze verschillende soorten beleggingen. Door dit te doen, vergroten beleggers zowel de kans dat ten minste een deel van de verliezen van hun portefeuilles ze niet volledig zullen wegvagen, als de kans dat zelfs als alles misgaat, hun algehele financiële situatie niet onhoudbaar wordt.

Als u op zoek bent naar een veilige plek om contant geld te parkeren, overweeg dan staatsobligaties zoals Amerikaanse schatkistbiljetten, bankbiljetten en obligaties. Deze instrumenten bieden relatief hoge rendementen in vergelijking met andere vastrentende opties, waaronder spaarrekeningen. En omdat de federale overheid achter haar verplichtingen staat, zijn T-bills minder riskant dan veel bedrijfsobligaties.

Naast het verschaffen van liquiditeit, biedt short selling een marktmechanisme dat helpt bij het efficiënt toewijzen van middelen. Er is betoogd dat aandelenkoersen zonder short te gaan neigen naar monopolieprijzen, waarbij bedrijven hun aandelenkoers verhogen totdat het voor aandeelhouders onaantrekkelijk wordt om aandelen te verkopen. Shortsellers stellen dat dit leidt tot inefficiënte toewijzing van middelen, evenals tot buitensporige speculatie en volatiliteit op de aandelenmarkten.