Webwopper
Image default
Cadeau

Verpakkingstips voor cadeaus voor mannen

Het inpakken van mannencadeaus is een fluitje van een cent vergeleken met het kopen van producten. Bijna geen man zal ooit klagen over de verpakking. Maar hoewel het voor mannen de inhoud is die telt en minder de opsmuk, wil je natuurlijk niet de aandacht trekken met een liefdeloze bevalling. Je man, broer, maatje, vader of opa verdient ook een smaakvolle verpakking. De volgende lijst vat in een notendop samen wat belangrijk is als het gaat om cadeauverpakking voor mannen:

Vergeet ingewikkeld handwerk: Mannen willen niet een eeuwigheid bezig zijn met uitpakken en gedoe met linten of knopen.

Minder is meer: Je moet je ook inhouden met de versieringen. Een overdaad aan hangertjes, strikjes en dergelijke zou niet op zijn plaats zijn. Voor een creatieve toets gebruikt u beter bij het thema passende kleine voorwerpen zoals speelgoedauto’s of accentueert u het met opvallende geschenklinten in elegant grijs of zwart!

Kleuren en papier: glitters, gehaakt lint en pastelkleuren? Niet voor mannen. Pak het cadeau dus in met effen papier in sobere kleuren zoals bruin, grijs, blauw, oranje of zwart. Zilver of goud kan worden gebruikt om de aandacht te trekken. Als het in het thema past, bijvoorbeeld omdat de man een Ajax-fan of Ferrari-liefhebber is, zouden kleuren als geel of rood natuurlijk prima zijn. Je kunt ook cadeaus zonder chichi maken met gewoon inpakpapier.

Creatieve afwisseling: pagina’s uit tijdschriften over auto’s of stripverhalen maken van de verpakking een uniek item. Dit is bijzonder geschikt voor kleinere geschenken. Kranten, landkaarten of stoffen zakken met een grappige opdruk kunnen ook worden gebruikt. In onze rubriek geschenkverpakking vindt u ideeën en praktische accessoires.

Kaarten en meer: Tips voor het sturen van felicitaties in de vorm van kaarten en dergelijke vindt u in de gids in de rubriek verjaardagscadeaus.

Kijk hier eens voor online borrels of een leuk cadeapakket man.