Webwopper
Image default
Meubels

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een bureau?

Bureaus komen in vele vormen, maten en materialen. Omdat er zoveel keuze is tussen allemaal mooie bureaus, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Het is natuurlijk belangrijk om van tevoren te weten wat voor bureau je nodig hebt en waar je hem gaat neerzetten, anders kom je thuis voor verrassingen te staan. Lees verder om de ideale tips te krijgen waar je op moet letten bij het uitkiezen van een bureau.

Past het wel?

Misschien is het een beetje voor de hand liggend, maar de maat van het bureau is erg een van de belangrijkste punten waar je op moet letten. Misschien wil je wel een erg groot bureau waar je zoveel mogelijk op kwijt kan, maar als dit simpelweg niet binnen je kamer past, dan heb je er niks aan. Belangrijk is dus dat je de maten van het bureau helder hebt en dat je weet wat de maximale grootte is die in je kamer past. Hierbij moet je er ook aan denken dat er nog een bureaustoel aan moet komen te staan en die iets naar achter moet kunnen om op te kunnen staan

Opties

Wil jij het liefst een bureau met alleen een bureaublad, dan is dit een minder belangrijk punt. Veel bureaus bieden extra opties, zoals lades en andere vormen van opbergmogelijkheden. Het fijne hiervan is dat je de ruimte onder je bureau ook efficiënt gebruikt. Voorbeelden van spullen die je in zulke vakken kwijt kunt zijn schoolboeken, make-up of elektronische apparaten. Zit lekker aan je bureau terwijl eventueel nodige spullen binnen handbereik liggen. Emob heeft allerlei mooie bureaus die allen verschillen van elkaar, keuze genoeg dus.

Hoe zit het in elkaar?

De vorm en het materiaal van het bureau is erg belangrijk. Dit is hetgeen wat je het eerste opvalt wanneer je een bureau ziet. De meeste bureaus zijn rechthoekig, maar tegenwoordig zijn gamebureaus ook erg in trek. Deze gamebureaus hebben soms een rechthoekige vorm, waar een kleine buiging naar jou toe in zit. Zo kan je de linker- en rechterkant van de bureaus net zo fijn besturen. Bureaus kunnen ook op het blad nog extra toevoegingen hebben. Hierbij kan je denken aan verhogingen, opbergvakken of dergelijke. Zulke verhogingen kunnen handig zijn om bijvoorbeeld een scherm op te zetten. Vanwege het hoogteverschil kunnen dan twee schermen onder elkaar gezet worden. Ook heb je extra ruimte om spullen op te zetten, omdat zowel boven als onder deze verhogingen spullen kunnen staan. Zoals eerder benoemd zijn rechthoekige bureaus de meest voorkomende, maar een net iets ander soort bureaus zijn hoekbureaus. Deze hebben een soort driehoekige vorm, waardoor ze perfect in de hoek van een kamer passen. Deze hoekbureaus gaan efficiënt met de ruimte om waardoor het bureau niet veel plek in beslag neemt. Als laatste is het belangrijk om aandacht te besteden aan het materiaal van het bureau. Bureaus met een massief houten blad, zijn mooi, stevig maar ook een stukje duurder. De prijzen voor bureaus gemaakt van spaanplaat en MDF liggen vaak wat later, maar deze bureaus zijn zeker de minste niet.

Is het bureau wel mooi?

Uiteraard zal je niet een bureau kopen dat je spuuglelijk vindt, maar misschien ben je er niet helemaal weg van. Naast het feit dat je het bureau mooi moet vinden, is het ook handig na te denken of het in je kamer past. Niet passen qua ruimte, maar of het met de rest van het meubilair samengaat. Bureaus hebben vaak een wat neutralere kleur, maar mocht jij graag een opvallender bureau hebben, zorg er dan voor dat deze bij de rest van je kamer past.