Webwopper
Image default
Bedrijven

Meer dan woorden

Ben jij dol op het schrijven van teksten? Dat kan in verschillende vormen zijn natuurlijk. Zo kun je goed zijn in het schrijven van boeken, magazines, kranten artikelen, blogs, websiteteksten. Overal om ons heen komen we in aanraking met het geschreven woord. En iedere variant heeft zijn eigen regels en eisen wat ervoor zorgt dat een tekst wel of niet goed genoeg is. Het is bijna onmogelijk om in elke variant even goed te zijn. Hoe leuk je het ook vindt om teksten te schrijven, er is altijd één variant waar je in uitblinkt. Waar jij misschien wel een expert in bent. Ben jij de expert in het schrijven van teksten die op internet gebruikt worden, dan weet jij als geen ander dat een tekst meer is dan het opschrijven van woorden in een goedlopende zin. 

 

Gezien worden

Natuurlijk zijn er veel schrijvers onder ons die hun teksten en verhalen het liefst voor zichzelf houden. Want stel je toch eens voor dat iemand anders het leest en het niet goed vindt. Of misschien vinden ze het wel raar. Nee, dat zou je niet willen! En dus schrijf je thuis, stiekem in een dagboek. Of in een eigen schrift vol met gedichten en verhalen. Voor niemand om te lezen. Jammer, dat wel. 

Maar als je professioneel schrijft, dan is het een ander verhaal. Je schrijft je teksten juist zodat anderen deze zullen lezen. Dus het is belangrijk dat je teksten gezien worden. Voor een boek komt dat neer op goede PR en reclame. Voor teksten die op internet komen betekent dit dat je bij het schrijven rekening moet houden met SEO. En dat is nog wel een vak apart. 

 

Gevonden worden

Naast het werken aan goede linkbuilding, is het zorgen voor goede SEO teksten ook van groot belang. SEO staat voor Search Engine Optimalization. Kort gezegd betekent het vooral dat je ervoor zorgt dat de zoekmachine jouw teksten als resultaat laat zien wanneer iemand zoekt op de termen die jij in je teksten gebruikt. Dat is nog niet zo eenvoudig als het misschien klinkt. Want goede SEO teksten voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo is het belangrijk dat je de juiste zoekwoorden kiest. Dezelfde waar jouw lezer of potentiële klant ook op zoekt in de zoekmachine. Daarnaast moeten de woorden ook op de juiste plaats in de tekst gezet worden. Niet te vaak, maar zeker niet te weinig. Ook moeten teksten altijd uniek zijn, dus dezelfde tekst twee of drie keer gebruiken, dat levert strafpunten op. Voor de beste teksten die resultaten opleveren ga je gewoon naar een expert.

 

https://web-wings.nl/