Webwopper
Image default
Bedrijven

3 dingen waarvoor je in Den Haag moet zijn

Je kent Den Haag vast van de Tweede Kamer en de Ridderzaal, maar er is nog meer te doen in én rondom deze historische stad. De Hofstad is een ideale uitvalsbasis voor enkele leuke tripjes.

Dagje Scheveningen met de tram

Ben je meer een strandmens? Dan kun je een dagje naar het strand in Scheveningen. Zeker in de zomermaanden bruist het strand er van de leuke winkels en strandtentjes. Het strand is makkelijk te bereiken met de tram of met een Den Haag taxi. In Scheveningen vind je ook het Circustheater waar steevast een populaire musical speelt. Dit zou je dus prima kunnen combineren met een weekend in de hofstad.

Geen taxi nodig in Den Haag: Nationaal Archief Historici en Onderzoekers kunnen hun hart ophalen met een bezoek aan het Nationaal Archief in Den Haag. In de openbare ruimte kun je terecht voor de belangrijkste boeken voor je onderzoek, maar wil je dieper in de materie graven, dan kun je documenten reserveren die je in een aparte zaal kunt bekijken. Als je onderzoek doet naar je afkomst of stamboom is er een grote kans dat er in het archief documenten te vinden die je op weg kunnen helpen. Hiervoor heb je geen Den Haag taxi nodig: het archief ligt pal naast het station.

Vredespaleis

Als je aan Den Haag denkt, denk je waarschijnlijk aan Paleis Noordeinde. Op het balkon van dit paleis vindt namelijk de traditionele zwaaiscène van de koninklijke familie plaats nadat de koning de troonrede heeft voorgelezen. Er is echter nog een ander mooi paleis te bewonderen in Den Haag: het Vredespaleis. Het gebouw is misschien nog belangrijker dan Noordeinde: In het Vredespaleis zetelt tegenwoordig het Internationale Gerechtshof van de Verenigde Naties. Mocht er geen mogelijkheid tot rondleiding zijn door coronamaatregelen, is een bezoekje aan de paleistuin ook een aanrader. 

https://denhaagtax.nl/