Webwopper
Image default
Bedrijven

Zo maak je een leren bank schoon

Leren bankstellen staan erom bekend dat deze duur zijn in aanschaf. Het is dus ook zeker de bedoeling dat deze een lange tijd meegaan. Hoewel je dit verwacht van de bank, is het toch van belang dat je de bank goed onderhoudt. Hierdoor kun je maximaal genieten van je bankstel en ben je ervan verzekerd dat deze een lange tijd meegaat. Maar op welke manier kun je een leren bank schoonmaken en waar moet je op letten? Hoe behandel je bijvoorbeeld een vlek op je leren bankstel? In dit artikel zetten we de belangrijkste tips die gaan over het schoonmaken van je bankstel op een rijtje.

Glad leer

Leer kan in principe in twee verschillende typen leer opgedeeld worden. Een daarvan is het gladde leer, dat zich kenmerkt als een gemakkelijke leersoort. Dat betekent dat deze eenvoudig schoon te maken zijn. Zit er een vlek wijn op de bank? Geen probleem! Met een microvezel doekje kun je gemakkelijk vlekken van de bank halen. Gebruik bij een leren bank schoonmaken een microvezeldoekje dat nat is gemaakt met gekookt water. Kraanwater bestaat voor een deel uit kalk en door kokend water te gebruiken, voorkom je dat eventuele kalk op de leren bank terecht komt.

Als je meer hardnekkige vlekken hebt op je bankstel, dan kun je het beste groene zeep gebruiken voor de reiniging. Gebruik hierbij ook weer gekookt water.

Ruw leer

Het volgende type leer is het ruwe leer, wat zich kenmerkt als een ruwe en zijdezachte oppervlakte. De bankstellen van dit leer zijn vaak ontzettend mooi in industriële ruimtes. Helaas kan dit type leer niet tegen water, waardoor het schoonmaken niet zo eenvoudig is. Een leren bank schoonmaken die gemaakt is van ruw leer mag je dus niet schoonmaken met water. Dit maakt namelijk de kans groter dat de vlekken er niet meer uit gaan. Een bankstel gemaakt van dit type leer kun je het beste onderhouden door het regelmatig uit te zuigen met de stofzuiger.

Zijn er helaas vlekken gekomen in je bankstel? Dan kun je gebruik maken van schoonmaakmiddel dat speciaal ontworpen is voor ruw leren oppervlaktes. Vervolgens is het belangrijk om met een staalborsteltje het leer weer op te ruwen. Hierdoor voorkom je kale plekken op je bankstel.

 

https://banklatenreinigen.com/leren-bank-schoonmaken