Webwopper
Image default
Dienstverlening

Chiropractie: een effectief instrument voor de verandering van het leven

Chiropractie is een manuele therapie die aandoeningen, afwijkingen en ziekten van de wervelkolom behandelt. Het werd eind 19e eeuw in de Verenigde Staten ontwikkeld door DD Palmer.

Het heeft tot doel rugpijn te elimineren, maar ook de efficiëntie van het motorische apparaat te herstellen en de disfunctie ervan te voorkomen, en de werking van het hele lichaam te verbeteren.

Deze methode heeft tot doel het spier- en skeletstelsel te verbeteren, de oorzaak van de pijn vast te stellen en deze vervolgens te verwijderen. De basis van de activiteiten is de diagnose, waarvoor het noodzakelijk is om het proces van de ontwikkeling van de ziekte te analyseren.

 

De rol van chiropractie in de zoektocht naar een gezonder leven

De chiropractor Ede onderzoekt de patiënt om pathologieën in het bewegingsapparaat te identificeren. De inspectie heeft niet alleen betrekking op de bron of het gebied van de pijn, maar ook op andere gebieden die ongemak kunnen veroorzaken.

Bij het starten van de therapie observeert de chiropractor Ede de wervelkolom in verschillende lichaamshoudingen, controleert hij de lichaamsreflexen, de lengte van de ledematen en de spierspanning. Vaak is het nodig om een röntgenfoto te maken.

Om dit te doen, verwijdert de therapeut – voorzichtig en pijnloos – door middel van verschillende manuele technieken, blokkades die pijn veroorzaken en de mobiliteit beperken.

De volgende stap is het opleiden van de patiënt, d.w.z. het aangeven van de richting van veranderingen met betrekking tot de levensstijl, het dieet of de fysieke activiteit (het wordt meestal aanbevolen om bepaalde oefeningen uit te voeren).

 

Wat helpt chiropractie?

Chiropractische procedures zijn effectief in het omgaan met musculoskeletale problemen. Met manuele therapie is het mogelijk om te behandelen:

– Rugpijn;
– Nekpijn;
– Hoofdpijn;
– Pijn in de schouder;
– Discopathie;
– Ischias;
– Houdingstoornissen;
– Degeneratie van de wervelkolom;
– Artrose van de ledematen;
– Spierpijn.

 

Chiropractische technieken

Chiropractie richt zich op de manipulatie van de wervelkolom omdat, volgens de oorspronkelijke hypothesen, het de afwijkingen binnenin het lichaam zijn, via het zenuwstelsel, die de algemene gezondheid van het lichaam kunnen beïnvloeden.

Hierdoor kunt u met chiropractie niet alleen de werking van de wervelkolom of het bewegingsapparaat beïnvloeden, maar ook de spijsvertering, de luchtwegen en de bloedsomloop.

In zijn werk maakt de chiropractor Ede gebruik van verschillende technieken van mobilisatie, manipulatie en tractie van gewrichten en zachte weefsels, naast fysiotherapie en kinesiotherapie.