Webwopper
Image default
Dienstverlening

Dakdekker tips voor plat dak

Tips voor plat dak

Van plan om het platte dak te vervangen of een geheel nieuw plat dak te laten aanleggen? Lees hieronder een aantal tips door die kunnen helpen bij het selecteren van een dakdekker en ook om het platte dak waterdicht te houden!

Onderhoud laten uitvoeren

Het onderhouden van een plat dak kan veel van de schades voorkomen en anders mogelijk vroegtijdig opsporen. Houdt het dak goed schoon en voorkom plasvorming. Bij plasvorming krijgt het dakconstructie een verkeerde gewichtsverdeling. Dit is een sneeuwbal effect waardoor er steeds meer water blijft staan en de constructie zwakker wordt.

Een dakdekker kan jaarlijks het dak visueel controleren. Dit is een eenvoudige manier om de l evensduur van het dak te vergroten.

Plaatsen door een erkende dakdekker

Als dakdekker inschrijven bij de kvk is heel makkelijk en hiervoor zijn geen papieren nodig. Iedereen kan dus een dakdekkersbedrijf beginnen en dit is ook direct het gevaar wat komt kijken bij het kiezen van een dakdekker. Doordat de kvk inschrijving niet altijd garant staat voor kwaliteit, is het belangrijk om reviews van het bedrijf op te zoeken. Heeft het bedrijf een website, dan is dit ook weer een pluspunt.

Waar nodig probeer de referenties te controleren. Het beste voorbeeld is het werk wat bij een vriend of familielid naar tevredenheid is uitgevoerd en deze dakdekker ook beschikbaar is voor het plaatsen van het dak bij u. Mocht deze luxe er niet zijn, dan zal er goed gezocht moeten worden binnen google naar andere tevreden klanten. Of mochten er klachten naar boven komen in google bij het zoeken op een bedrijfsnaam, dan is het vaak verstandig om verder te zoeken.

Bij schade niet te lang wachten

Is er helaas alsnog schade ontstaan aan het platte dak. Dan is het slim om dit met een spoedverzoek op te laten lossen door een dakdekker. Veel dakdekkers bieden een spoedservice aan om binnen enkele dagen het lek te detecteren en op te lossen.

Wel merken we dat het een algemene trend in de markt is dat de bedrijven veelal een volle agenda hebben. Het is daarom belangrijk om goed te zoeken naar een beschikbare dakdekke. Het liefst in de regio, om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.

Bron: www.regio-dakdekker.nl