Webwopper
Image default
Dienstverlening

Hoe kom je van een verstopt riool af?

Hoe kom je van een verstopt riool af?

 

‍Photo by Semevent on Pixabay

Verstopte afvoeren zijn een van de meest voorkomende loodgietersproblemen in woningen en bedrijfspanden. De meeste van deze verstoppingen ontstaan wanneer vet, haar, zeepresten, of andere vormen van opbouw door dagelijks gebruik zich ophopen in uw leidingen. Een rioolverstopping kan ook worden veroorzaakt door zware regenval of een gesprongen leiding in de buurt. Wat de oorzaak van de verstopping ook is, er is maar één zekere oplossing: een vakman inschakelen. Een bevoegde loodgieter met een vergunning beschikt over de nodige kennis en apparatuur om een verstopping van leidingen snel en efficiënt te verhelpen tegen een redelijke prijs. Hier zijn enkele eenvoudige stappen die moeten worden genomen om een verstopte afvoer te ontstoppen:

 

 

Controleer de afvoer op interne verstoppingen.

Voordat u zich in een afvoerreinigingsproject stort, is het belangrijk om te controleren of er geen interne afvoerverstopping is. U kunt dit doen door te proberen een deel van de pijp vrij te maken en te kijken of het water er vrij uit komt. Als er een verstopping is, moet u stappen ondernemen om deze te verwijderen voordat u uw afvoer onderdompelt. Als u stamproblemen of verstoppingen in uw leidingen opmerkt, kan een professionele afvoerreinigingsdienst u helpen deze voorgoed te verwijderen. Als er een interne verstopping is, moet u een professionele loodgieter inhuren om deze te verhelpen. De beste manier om erachter te komen of er sprake is van een interne verstopping is door het uiteinde van de leiding af te knijpen en te kijken of het water vrij kan stromen. Een volle leiding kan een teken zijn van een verstopping aan het uiteinde.

 

Verwijder al het vuil uit de afvoer.

Als er slechts een kleine hoeveelheid vuil in de pijp zit, kunt u dit verwijderen door een drainageslang in de afvoer te steken. De slang zou het vuil gemakkelijk en snel moeten kunnen verwijderen. Pas op dat u uw leidingen niet beschadigt terwijl u de slang verplaatst. Zodra het vuil is verwijderd, ontstopt u de afvoer en laat u het water lopen om het resterende vuil weg te spoelen. Als er veel vuil in de afvoer zit, moet u een afvoerslang gebruiken. Dit gereedschap heeft flexibele metalen buizen die zich gemakkelijk een weg banen door zelfs de smerigste afvoer. Ze kunnen worden gebruikt voor zowel huishoudelijke als commerciële afvoeren. Opmerking: Als u geen afvoerslang hebt, kunt u een bezemsteel gebruiken om een afvoer te ontstoppen. Steek gewoon de bezemsteel in de buis totdat deze er aan de andere kant uitkomt. Verwijder vervolgens voorzichtig al het vuil uit de buis.

 

Verwijder alle vreemde voorwerpen die de buis verstoppen.

Als de afvoer verstopt is met vuil, maar het water stroomt wel in uw gootsteen, kunt u proberen deze handmatig te ontstoppen. Draai eerst de waterkraan naar de gootsteen dicht. Graaf vervolgens met een stoffer en blik of een ander groot, flexibel voorwerp door het vuil in de leiding. Probeer alle vreemde voorwerpen die in de leiding zitten, zoals takjes, bladeren, enz. te verwijderen. Spoel hierna de afvoer door om deze te ontstoppen. Let er bij het verwijderen van het vuil op dat u geen leidingen of fittingen breekt of beschadigt. Als uw afvoer een sifon heeft, kunt u ook de sifon uitschakelen en de sifon doorspoelen om het resterende vuil te verwijderen.

 

Carter en ondergrondse afvoeren

Carterafvoeren zijn vergelijkbaar met ondergrondse afvoeren in die zin dat ze verbonden zijn met de hoofdriolering. Het belangrijkste verschil is dat carterafvoeren zich aan de buitenkant van het huis bevinden en een kap hebben, terwijl ondergrondse afvoeren zich in het huis bevinden en een X-vormig ontwerp hebben. Carterafvoeren zijn afvoeren met een grote diameter die zich buiten het huis bevinden. Deze afvoeren kunnen verstopt raken door vuil dat in de afvoer is gevallen. Als u merkt dat een carterafvoer in uw tuin verstopt is door puin, kunt u de afvoer gemakkelijk vrijmaken door deze stappen te volgen: Idealiter wilt u de afvoer vrijmaken terwijl deze gevuld is met water, dus draai de kraan open om hem te vullen. Wees voorzichtig bij het doorspoelen van de afvoer, want u wilt niet dat er water uit de leiding spuit. Als de afvoer eenmaal vol water zit, gebruik dan een stok om door het vuil in de buis te graven.

 

Essentiële oliën toevoegen aan water om afvoeren te ontstoppen natuurlijk ….

Bij het ontstoppen van afvoeren kan het toevoegen van essentiële oliën aan water helpen. Je kunt vanille-, tijm- of eucalyptusolie gebruiken om je afvoer op natuurlijke wijze te ontstoppen. In plaats van deze oliën aan het water toe te voegen, kunt u ook de olieverspreider in uw huis gebruiken om deze oliën te verspreiden voor een rustgevende geur. Volg bij het gebruik van essentiële oliën de richtlijnen voor veilig gebruik. Etherische oliën kunnen op een aantal verschillende manieren worden gebruikt om uw huis en gezin met minder stress door het leven te helpen. Dit omvat het verspreiden van de olie voor een ontspannende geur, het drinken van de olie om een specifiek zenuwstelsel te kalmeren, of het plaatselijk gebruik van de olie voor een specifieke kwaal of gezondheidsprobleem. Bij het gebruik van essentiële oliën voor afvoeren kunt u de volgende stappen volgen: Selecteer de juiste essentiële olie om de afvoer te ontstoppen. Dit hangt af van het soort afvoer dat u ontstopt en het soort geur dat u wilt verspreiden. U kunt vanille-, tijm- of eucalyptusolie gebruiken. Voeg de olie toe aan een pot met water. Giet de olie in een pot gevuld met koel water of water op kamertemperatuur. Je kunt dit mengsel gebruiken om een afvoer te ontstoppen terwijl deze loopt. Laat het water vijf minuten in de pot zitten voordat u de afvoer ermee doorspoelt. Zo kan de olie zich in het water verspreiden. Maak de afvoer leeg met het water waaraan de etherische olie is toegevoegd. Giet het water direct in de afvoer.

 

Wrap up

Hoewel het ontstoppen van een afvoer eenvoudig is, is het belangrijk om het correct te doen. Als u de stappen niet correct volgt, kunt u meer schade veroorzaken dan wanneer u gewoon een loodgieter had gebeld. U kunt het beste een professionele loodgieter bellen als u een verstopping in uw afvoer opmerkt. Iedereen die een huis of bedrijf bezit, moet voor zijn sanitair zorgen. Door constant gebruik kunnen leidingen verstopt raken en resulteren in een verstopte leiding. Verstoppingen van het riool kunnen ook veel schade veroorzaken, vooral als ze zich voordoen tijdens zware regenval. Als u een van deze tekenen in uw afvoer opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met een professionele loodgieter. Laat jij je riool ontstoppen in Rotterdam.

https://regioriool.nl/riooldiensten/riool-ontstoppen/riool-ontstoppen-rotterdam/