Webwopper
Image default
Verbouwen

Waarvoor kun je een leidingzoeker gebruiken?

Waarvoor kun je een leidingzoeker gebruiken?

Een Leidingzoeker doet zoals het woord al doet vermoeden leidingen opsporen in bijvoorbeeld muren of vloeren. Afhankelijk van het type wat je koopt kun je allerlei soorten leidingen op bepaalde dieptes opsporen. Zo weet je precies waar je niet moet komen als je ergens wil gaan boren. Daarnaast voorkom je zo ook een lekkage van water of gas wat voor veel problemen kan zorgen. Het belangrijkste punt tijdens de aankoop van een leidingzoeker is toch wel de frequentie. Dit bepaald namelijk het werkgebied en daarmee laat het je zien of je grote projecten of juist kleine projecten hiermee kunt voltooien. 

Vaak is het verstandig om de eerste keer voor de middelmaat te kiezen, want als je hem eenmaal vaker gaat gebruiken dan breid het werkgebied zich ook vaak uit. Ook de temperatuur is belangrijk bij het meten. Vaak moet deze tot onder nul kunnen omdat water en gas koel door de buizen heen lopen, tenzij je ze de hele dag verwarmd. Dit kun je dan ook makkelijker scheiden met een model dat voorzien is van een warmtebeeld. Bovendien is een bescherming tegen stof ook geen overbodige luxe. Deze apparaten worden immers veel gebruikt bij verbouwing en daarom in ruimtes die vol met stof zitten. Dit kun je herkennen aan een IP54 bescherming.

Ga voor het beste

Wij raden je aan om goed te kijken naar een leidingzoeker met het label best getest. Deze zijn namelijk allemaal al getest door mensen en positief beoordeeld. Helaas leven we in een wereld waar veel namaak is en deze komen dus ook vaak niet door deze testen heen. Daarom dat dit label zo belangrijk is bij alles wat je op het internet kunt kopen. Bovendien is het een apparaat waarbij je ook goed op de levensduur moet letten. Het kan altijd zijn dat je over een paar jaar weer gaat verhuizen en verbouwen en ook dan wil je hem kunnen gebruiken.