Webwopper
Image default
Aanbiedingen

Duofiets van Huka

Duofiets van Huka 

Ga samen op pad met de enige echte duofiets. Op een duofiets kan er gezamenlijk gefietst worden. 

Als je niet meer zelfstandig kunt fietsen, dan biedt de duofiets de oplossing voor jou. Duofietsen kopen kan bij Huka. 

 

Hoe werkt het? 

Een duofiets is in principe een tandem met driewielen. De fiets is bestemd voor twee personen. Hierbij kan er één persoon besturen en twee mensen trappen. Bij een tandem zitten de personen achter elkaar, bij de duofiets werkt dit anders. De personen zitten namelijk naast elkaar. Zo kunnen beide personen genieten van de omgeving en een gezellig praatje maken met elkaar. 

 

Voor wie geschikt?

De duofiets is bedoeld voor mensen wie niet meer zelfstandig kunnen fietsen. De ervaring van het fietsen wordt wel optimaal ervaren. De beide personen hebben de mogelijkheid om mee te trappen naar de eindbestemming. Het trappen is niet nodig, dus wanneer men toe is aan rust kan er één persoon ook door blijven trappen, terwijl er eentje stopt. 

 

Veiligheid staat voorop 

Er is alles aan gedaan om een zo veilig mogelijke fietservaring mogelijk te maken. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van de handrem, geeft dit licht af. Voor het overige verkeer is dit ideaal om in te spelen op de manoeuvres van de duofiets. Bij de rechter bestuurder staat het stuur vast. Er kan enkel bestuurd worden door de linker bestuurder. De rechter bestuurder kan hierdoor geen onverwachte stuur bewegingen maken. De bijrijderstoel aan de rechterkant heeft een draaibare stoel. Hierdoor wordt de fiets toegankelijk gemaakt voor iedereen. 

 

Elektrische ondersteuning 

De fiets is ook verkrijgbaar met elektrische ondersteuning. De ondersteuning helpt je met het fietsen, waardoor het fietsen eenvoudiger wordt. Er hoeft minder zwaar getrapt te worden, waardoor het minder vermoeid is. Wanneer je in een heuvelachtige omgeving woont is het ook ideaal om elektrische ondersteuning te hebben. Op deze manier kan je eenvoudig de bergen op- en af fietsen zonder aan het einde van de rit vermoeid te zijn.

 

https://www.huka.nl/producten-categorie/duofiets/