Webwopper
Image default
Woning en Tuin

Makelaar Ede: Aankoopmakelaar

Tegenwoordig is er veel vraag naar koopwoningen, maar de huizenmarkt staat helaas met de benen in het vuur. Huizen zijn relatief duur en het aanbod is beperkt. Starters hebben het meeste moeite om een koopwoning te vinden. De aankoopmakelaar kan ook starters aan een mooi optrekje helpen, door de persoonlijke situatie in beeld te brengen. Heb je een droomhuis op het oog? Dan kan de makelaar een adviesgesprek inplannen. Tijdens dit gesprek, worden alle woonwensen besproken. Verder wordt het budget in kaart gebracht en worden er bijzonderheden meegenomen. De aankoopmakelaar zal dan bepaalde woningen voorleggen, welke aan jullie wensen voldoen. Makelaar Ede is specialist op het gebied van de woningmarkt in de regio. De zoektocht naar een woning, inclusief de aankoop, zal door de makelaar in goede banen worden geleid. Makelaar Ede zal alle vragen beantwoorden en de procedure van de aankoop tot in detail bespreken. Tijdens de gehele werkwijze, zal er persoonlijke begeleiding aanwezig zijn.

Verkoopmakelaar

Makelaar Ede helpt ook graag bij de verkoop van jullie woning. Het is meestal lastig om zelf de woningwaarde in te schatten. Doordat Makelaar Ede over professionele kennis en expertises beschikt, zal hij de waarde goed in kunnen schatten. Daarnaast zal makelaar Ede de woning op een mooie manier presenteren, zodat potentiële kopers belangstelling krijgen. Je woning zal in positief daglicht worden gezet, doordat de makelaar een strategisch marketingplan samenstelt. Je kiest zelf je gewenste promotiepakket. De verkoopmakelaar zal jullie tijdens de hele procedure bijstaan. Ook communiceert de makelaar updates over het verkoopproces. Is er een bod uitgebracht? Dan zorgt de makelaar voor een bezichtiging van jullie woning. Gaan de kopers akkoord met de aankoop? Ook dan begeleidt de makelaar het proces, tot de afronding van de verkoop.

Verhuurmakelaar

Is kopen nog iets te duur of een stap te ver? Dan is huren een mooi alternatief. Je hoeft tenslotte geen dure hypotheek af te sluiten. Huren hoeft bovendien niet permanent te zijn. Je kunt een huis altijd tijdelijk huren en zit er niet aan vast, zoals bij een koopwoning wel het geval is. Je lost niets af en betaalt alleen de maandhuur. Hierdoor krijg je ook geen kredietregistratie. Huren heeft dus veel voordelen. Je bent vrijer en kunt zo weer weg gaan. Je kunt een huurwoning ook als tijdelijke woning gebruiken. Denk aan een overbruggingswoning, bij de aanbouw van een nieuwbouwhuis. De verhuurmakelaar in Ede heeft ook huurwoningen in het aanbod.

Hypotheek

De meeste mensen kunnen een koopwoning niet van hun eigen geld kopen. Je moet daarom een (gedeeltelijke) hypotheek afsluiten, om de woning in zijn geheel te kunnen betalen. Daarnaast heb je altijd eigen geld nodig. Je kunt namelijk alleen de woningwaarde lenen, tot honderd procent. De kosten koper zijn exclusief. Zodra de financiering akkoord is, kan de makelaar de volledige koopovereenkomst overhandigen.

https://domicilie.nl/wonen/