Webwopper
Image default
Woning en Tuin

Een mooi idee voor je trap lees je hier

Het kan wel eens zo zijn dat je een huis koopt waar de trap eigenlijk al te smerig of te oud is om deze nog te blijven gebruiken en deze alleen schoon te maken. Na een aantal jaar kan een trap toe zijn aan vernieuwing wat natuurlijk leuk kan zijn, maar ook een hele klus. Wat ga je bijvoorbeeld kiezen, welke kleur, welke stijl of welke indeling? Misschien heb je wel de keus om je trap in een andere ruimte te plaatsen of naar een andere hoek toe te plaatsen. Je denkt het misschien niet zo snel, maar er zijn ontzettend veel leuke trap ideeën. Een idee voor je trap verzinnen kan opzich wel lastig zijn en daarom is het altijd fijn om ergens wat ideeën vandaan te halen. Je kunt natuurlijk op pinterest of op internet of in woonbladen kijken voor ideeën. Ook in dit artikel vertel ik een aantal leuke trap ideeën. 

  1. Klassiek maar modern. 

Een trap kan hele mooie klassieke vormen in de trapleuningen of door het materiaal wat er gebruikt wordt. Je kunt een trap bijvoorbeeld combineren met een donkerbruine trede en een stalen trapleuning die klassieke vormen heeft. 

  1. Verlichting in je trap. 

Een verlichting bij elke trede maakt een trap enorm aangenaam om er ‘s nachts overheen te lopen. Het geeft een hele luxe uitstraling. Je kunt met trapverlichting een sensor in de grond plaatsen zodat het licht aangaat op het moment dat je de trap op of af loopt. 

  1. Een trap zonder trapleuning.

Niet iedere trap heeft een trapleuning nodig, al kan dit voor sommige mensen wel belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan kinderen of oudere mensen. Het geeft een trap echter wel een hele strakke uitstraling.  

  1. Een glazen leuning. 

Je kunt een trap met een glazen leuning een hele mooie strakke look geven. Er zit dan wel een leuning maar hij is niet heel zichtbaar. Combineer het met mooie houten treden en je creëert een strakke look!