Webwopper
Image default
Vervoer en transport

Verschil dropshipping en e-fulfilment

In de logistieke wereld zijn dropshipping en e-fulfilment veelgebruikte termen. Deze termen hebben te maken met de opslag en het versturen van producten. Maar wat is het precies en wat is het verschil? Laten we beginnen met het uitleggen van wat deze termen betekenen. 

E-fulfilment 

E-fulfilment is het gehele proces welke verantwoordelijk is voor het afhandelen van uw online orders. Vanaf het ontvangst van de goederen tot de uiteindelijke levering bij de klant, het beheer van de voorraad en eventueel de afhandeling van het retourproces. Als u dit uitbesteedt, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over alle bijbehorende logistieke taken. Dit hele proces kan uit handen worden genomen welke vele voordelen biedt. Uw producten worden ook nog eens snel geleverd aan uw klanten. Het is in de wereld van vandaag ook vanzelfsprekend bij de consument dat hun product snel geleverd wordt. U begint pas echt te profiteren van de voordelen van uitbesteedde e-fulfilment als uw website gegroeid is. U kunt zich concentreren op uw klanten en de marketing, terwijl het gehele logistieke proces tot in de puntjes wordt verzorgd. Overigens kunt u zelfs ook de klantenservice uitbesteden aan een fulfilmentbedrijf. 

Dropshipping 

Dropshipping is afkomstig uit de e-commerce wereld en houdt in dat u eigenlijk andermans producten verkoopt en daarover commissie ontvangt. Bij dropshipping hoeft u dus geen voorraad aan te schaffen, geen opslagruimte te regelen en geen kantoorruimte te huren. U hoeft zich ook niet bezig te houden met de inkoop van de goederen die u verkoopt. Dit ligt namelijk allemaal bij de leverancier en zij houden hier zelf de verantwoordelijkheid over. Dit kan ook handig zijn als u bijvoorbeeld producten verkoopt die bijvoorbeeld een beperkte houdbaarheidsdatum hebben. Verder is het bij dropshipping de bedoeling dat u verkeer naar uw pagina trekt, sales te realiseren en op deze manier een eigen business te runnen. 

De verschillen tussen e-fulfilment en dropshipping 

Aan dropshipping zitten minder risico’s vast, financieel gezien. De verdiensten zijn daarentegen ook minder. Als u de verkoop wilt testen van een nieuw product of niet teveel wilt investeren kan dit voor u als ondernemen interessant in de oren klinken. Indien u genoeg kapitaal heeft om de goederen in te kopen en volledig te beheren is e-fulfilment juist zeer aantrekkelijk. U moet dan wel genoeg vertrouwen hebben in de producten en er genoeg vertrouwen in hebben dat u sales zal maken met een goede marge erop. Beide termen hebben dus hun voor- en nadelen. 

Heeft u nog verdere vragen over e-fulfilment of over dropshipping? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

https://surlogic.nl/nl