Webwopper
Image default
Gezondheid

Brok gevoel in je keel door stress

Grote brok in de keel door stress is een heel vervelend bij effect van stress. Het kan zijn dat je spieren erg gespannen zijn door de stress die je meemaakt. Hierdoor kan je brok in de keel van stress komen. Het is heel erg normaal om af en toe stress te hebben. Iedereen maakt situaties mee die stressvol zijn. Bijvoorbeeld een presentatie geven of een drukke werk week. Als je teveel stress meemaakt in je dagelijks leven kan je een brok in de keel door stress krijgen. Dit is natuurlijk heel vervelend. Een brok in de keel door stress komt vaak voor bij presentaties. Je kan opeens niet meer praten en je kan je ook niet meer omspannen. Dat is natuurlijk heel erg vervelend.

 

Ontspannen

 

Brok in de keel door stress komt vaak omdat je je niet genoeg ontspant. Het is natuurlijk erg moeilijk om te ontspannen als je lichaam erg gespannen voelt. Door deze spanning kan je vervelende kwalen krijgen. Brok in de keel door stress is hier dan een van. Maar je kan ook last krijgen van andere spieren, zoals je rug. Vele die stress meemaken hebben ook sneller last van hun maag en hebben minder concentratie. Het is dus erg belangrijk dat als je een brok in de keel door stress hebt je er iets aan doet.

 

Dodelijk

 

Als is een brok in de keel door stress niet dodelijk, kan stress wel op zijn ergste vorm dodelijk zijn. Je lichaam is namelijk zoveel vermoeid dat je het op een gegeven moment niet meer aankan. Het is dus erg belangrijk dat als je een brok in de keel door stress hebt dat je gaat zoeken naar oplossingen hiervoor. Het kan namelijk vaak een teken zijn van een burn out. Het is dus belangrijk dat als je een brok in de keel door stress hebt je bepaalde mediie neemt of in therapie gaat. Vaak helpt het al heel erg als je naar de oorzaak kijkt van je stress en dat je leert omgaan met stress. Zo kan je makkelijker afkomen van brok in de keel door stress.