Webwopper
Image default
Electronica en Computers

Wat zijn IPaaS en een API platform?

Als uw bedrijf gebruikmaakt van API’s, is het sowieso aan te raden om een overzichtelijk API platform te laten creëren. Hiervoor kunt u verscheidene bedrijven in de arm nemen, waaronder Datacon. Eén van de extra mogelijkheden die u heeft bij het laten maken van een API platform zijn IPaaS oplossingen. IPaaS staat voor Integrated Platform as a Service en is als oplossing nauw verbonden met platformen voor API’s. Hieronder zal dieper ingegaan worden op wat IPaaS precies is, wat de relatie tot API platforms inhoudt en wat dit precies voor u en uw bedrijf kan betekenen. Uw data is te zien als een waardevolle bron van informatie. Dankzij dergelijke oplossingen kunt u het meeste halen uit uw data.

API platform en de relatie tot IPaaS

Het gebruik van API’s gaat met diverse pluspunten gepaard. Interne processen kunt u hierdoor verbeteren, wat voor meerdere bedrijfsfuncties geldt. Dankzij de data die u hieruit verkrijgt, kunt u betere services bieden aan klanten. U vindt gepastere oplossingen op hun vragen en biedt betere zoekresultaten aan. Dit vergroot de kans dat klanten uw site blijven gebruiken en deze aanraden aan anderen. Een API platform optimaliseert de werking van alle API’s, omdat u nu eenvoudig vanuit één centrale omgeving de API’s kunt beheren en managen in al hun facetten. IPaaS biedt u niet alleen een Cloud platform waardoor uw werk nog gemakkelijker wordt, maar aan de hand hiervan kunt u tevens gebruikmaken van de data van mobiele gebruikers van uw API’s.

IPaaS voor uw API’s dankzij deze specialist

Datacon had een vooruitziende blik als het gaat om API’s. Zij zagen al snel in dat deze API’s bedrijven vele mogelijkheden kon bieden, onder meer dus op het gebied van data. Daarom specialiseerden zij zich hier al vroeg in, waardoor er weinig bedrijven met meer ervaring op dit vlak zijn. Daarom kiest u voor Datacon.