Webwopper
Image default
Electronica en Computers

De beste beamers

De beste beamers

De beamer wordt nu niet alleen gebruikt voor presentaties, maar ook voor de gebruikers thuis. Ons team heeft talloze tests op het internet bekeken om een lijst van best presterende bedrijven op te stellen, waardoor ook ratings voor lichtstroom, resolutie, gewicht en nog veel meer mogelijk zijn. 

Wat is een beamer? 

We hebben al eerder gezellige dia-avonden doorgebracht. Om deze dia’s op een scherm te kunnen bekijken, werd gebruik gemaakt van diaprojectoren die het beeld in groot formaat op een scherm konden gooien. Op basis van deze techniek zijn de eerste videoprojectoren ontwikkeld. 

Met deze projectoren, in de volksmond beamers genoemd, kunnen zowel stilstaande als bewegende beelden vergroot op een scherm worden weergegeven. Het woord beamer is een pseudoniem, dat is afgeleid van de Engelse beam voor beam of projector.

Beamers worden vaak gebruikt als vervanging voor televisie. Deze projectoren zijn zeer praktisch om een film voor meerdere personen op één scherm weer te geven. Thuisbioscoopgebruikers kunnen zo een echt bioscoopgevoel bereiken.

In de meeste gevallen worden deze apparaten gecombineerd met een geavanceerd home cinema surround systeem, zodat naast een groot beeld ook een perfect geluid wordt gegarandeerd.

Videoprojectoren kunnen een grote verscheidenheid aan invoerbronnen verwerken. Met hen zijn we in staat om een lopend televisieprogramma te projecteren, maar ook om een film af te spelen van een DVD of Blu-ray speler. Daarnaast kunnen we ook een PC, een notebook of een ander multimedia-apparaat aansluiten om het scherm te spiegelen op een scherm.

Dit wordt vaak gebruikt voor presentatiedoeleinden in het bedrijfsleven of op school/universiteit. Maar we kunnen ook een eenvoudige USB-stick met diverse filmbestanden inpluggen via de geïntegreerde USB-poort en deze afspelen via de beamer. De toepassingen zijn zeer uitgebreid.

Als u geïnteresseerd bent in een dergelijke videoprojector, vindt u functionele hoogwaardige projectoren voor stationair gebruik, maar ook kleine mobiele apparaten voor presentaties.

Beamer – Nieuwe trends.

Veel mensen geloven dat de aanschaf van een beamer gepaard gaat met extreem hoge kosten en aanzienlijk duurder is dan een goede televisie. Dat is niet waar. Beamer projectoren zijn zeer eenvoudig op te zetten, gemakkelijk te onderhouden en kosten weinig meer dan een goede televisie. Het vinden van de juiste beamer kan echter een moeilijke taak blijken te zijn.
Of u nu Blu-ray-films wilt streamen over een grote witte muur, uw game-ervaring wilt verbeteren of foto’s en video’s van een mobiel apparaat op een scherm van 100 inch plus wilt gooien, een goede, krachtige projector moet altijd uw eerste keuze zijn.
We hebben de twee beste apparaten uitgekozen om ze aan je voor te stellen.

 

Structuur & functie van een beamer

We willen u niet bang maken met technische termen, maar we vinden het belangrijk dat u zich een beeld kunt vormen van de basisstructuur van een beamer. Zoals alle elektronische eindapparaten bestaat een beamer uit verschillende samenstellingen.

Hieronder geven we u graag wat meer informatie over de structuur en de functionaliteit. Daarbij laten we de verouderde constructie van een buisprojector hier achterwege. Hier presenteren we de structuur van een LCD projector als voorbeeld. In het volgende hoofdstuk gaan we ook in op de andere soorten constructies.

De basisconstructie omvat

  • de verlichtingseenheid
  • de LCD-eenheid
  • de koeling
  • de behuizing
  • de verschillende aansluitmogelijkheden
  • binnenluidsprekers
https://tevredenconsument.nl/elektronica/televisie-home-cinema/de-beste-beamers/