Webwopper
Image default
Internet

Waarom is animatie belangrijk in een website?

Door gebruik te maken van animaties op je website heb je de mogelijkheid om de gebruikservaring te verbeteren. Als je wilt dat de animaties vlot afspelen en met een goede kwaliteit is het belangrijk dat je rekening houdt met de juiste combinatie van tekstuele inhoud, visuele inhoud en animatie-effecten, zo beperk je ook de laadtijd van de animaties. Ook een voorbeeld van gebruik van animatie is dat op bepaalde websites het voorkomt dat als je met je muis op de pictogrammen gaat staan deze groter worden, dit kan je aanmoedigen om te klikken op die pictogram.

Ten slotte maakt niet elke website gebruik van animatie, dus als je een animatie laat maken dan is bij jou de kans groter om bezoekers aan te trekken dan de concurrent die alleen maar tekst heeft staan op zijn website. De meeste bezoekers lezen niet graag stukken teksten die op een website staan maar vinden het leuker om meer te weten doormiddel van een animatie.

Interesse verhogen

De bezoekers van de website voelen zich door het gebruik van animaties meer gebonden omdat het de website wat moderner maakt. Je moet natuurlijk opletten met hoeveel animaties je gebruikt, te veel animatie kan ervoor zorgen dat het de bezoeker afleidt van de algemene boodschap van de website. Doordat de mogelijkheid er is om de video’s te delen via social media kun je snel en goedkoop organisch verkeer naar je website lokken.

Animatiefilm voor jou

Ben je geïnteresseerd om een animatiefilm te laten maken voor je website? Dan zou ik als ik jou was niet langer twijfelen en er meteen voor gaan. Een animatiefilm heeft veel positieve effecten waardoor je producten of diensten duidelijker in beeld gebracht worden. Ook is het bewezen dat een animatiefilm laten maken ervoor zorgt dat het de aandacht van de bezoekers vast houdt. De bezoekers blijven dan wat langer op de website en bezoeken zo meer pagina’s. Wat altijd ook leuk is om te weten is dat een animatievideo make neen stuk goedkoper is.

https://animatievideokoning.nl/animaties-maken/