Webwopper
Image default
Huishoudelijk

Milieuvriendelijker wassen? Kies dan voor Klok

Een beter milieu begint toch echt bij jezelf

Zorg dragen voor een beter milieu is een ‘hot topic’. We worden op alle vlakken steeds milieu bewuster en er komen ook steeds meer mogelijkheden om beter om te gaan met het milieu. Denk aan de komst van elektrische auto’s, het zelf verbouwen van groente en fruit ( wat erg hip en steeds meer normaal aan het worden is ) , zonnepanelen op ons huis om zelfvoorzienend te worden, en zelfs bewuster eten door minder vaak vlees te eten en juist vaker vleesvrij te gaan eten. Om het milieu te beschermen moeten we minder energie gebruiken. Hiervoor zijn verschillende oplossingen te bedenken. Eén van deze oplossingen is door te kiezen voor de ecologische en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen van Klok.

Wat is ecologisch wassen?

Ecologische wasproducten zijn wasmiddelen die minder aanslag maken op het milieu doordat ze gebruik maken van bestandsdelen die gemakkelijk afbreekbaar zijn in het water. Hierdoor lossen ze makkelijker op en wordt het afvoerwater minder vervuild in het milieu achtergelaten. De producten van Klok zijn 100% ecologisch. Denk hierbij aan ecologisch waspoeder, natuurlijk afbreekbaar zeep, natuurlijke allesreiniger en biologisch wasverzachter. De producten van Klok zijn voorzien van het zogenaamde EcoLabel ( te herkennen aan het bloemetjes ). Dit label houdt in dat er minder schadelijke stoffen in het product zitten, het in beperkte mate bijdraagt aan de algengroei in water, grotendeel biologisch afbreekbaar, het gebruik van minder verpakkingsmateriaal en natuurlijk een goed en schoon wasresultaat wat je ook kunt verwachten bij een ander merk.

En na het wassen? Gebruik eens de waslijn!

Door te wassen met eco schoonmaakmiddelen kun je het milieu al besparen met minder schadelijke stoffen. Maar energiezuinig wassen kan ook! Het spreekt voor zich dat je bewuster kunt wassen door de wasmachine te laten draaien op 30 graden ( en sommige wasproducten zijn al effectief op zelfs 20 graden ). Maar misschien is de makkelijkste manier om energie te besparen wel om simpelweg de droogtrommel niet meer te gebruiken. Een droogtrommel behoort tot een grootverbruiker kwa stroom.

Hang je kleren dus vaker aan de waslijn. Binnen, of nog beter lekker buiten. Heerlijk in de frisse lucht! Een stuk milieuvriendelijker en bovendien ook veel lekkerder. Als je toch een droogtrommel gebruikt, vergeet dan niet om de uitlaat schoon te houden. Een schone uitlaat is niet alleen veiliger, maar ook efficiënter.

Probeer de KLOKBOX bij klok-eco.nl

Niet bekend met producten van Klok? Bestel dan de Klokbox in de webshop. Voor slechts €19,95 kun je elk product van Klok uitproberen voor een super scherpe prijs. Je betaald ook nog eens GEEN verzendkosten. Dus waar wacht je nog op!

https://www.klok-eco.nl