Webwopper
Image default
Aanbiedingen

Snel bouwen met betonpoeren

Betonpoeren vormen een duurzame fundering voor kleinere bouwwerken zoals schuttingen. Schuttingen worden dankzij een betonpoer zeer stevig verankerd. Beton is daarbij een milieuvriendelijk materiaal. Het gebruik van betonpoer is een van de meest milieuvriendelijke keuzes die je kunt maken als je op zoek bent naar funderingsmateriaal. Doordat alle poeren vooraf worden gefabriceerd, wordt er optimaal gebruik gemaakt van al het materiaal. Er is dus weinig sprake van restmateriaal.

De duurzaamheid van beton is niet terug te zien in de prijs. De prijs voor betonpoeren is namelijk zeer betaalbaar. Het is dus niet voor niets dat steeds meer mensen ervoor kiezen om beton te verwerken in hun woning. Zo zie je beton steeds meer terugkomen in de vloeren, de decoratie, schuren, stallen, carports en in tuinen.

Betonpoeren voor bouwwerken

Waarom zou je kiezen voor betonpoeren? Naast dat betonpoeren zijn gemaakt van beton, wat bekend staat om zijn vochtbestendigheid, duurzaamheid en lange levensduur, draagt de constructie ook bij aan de stevigheid en kracht van het product. Een betonpoer die geplaatst is onder een constructie van een blokhut, een schutting of ander klein bouwwerk, zorgt dat het gewicht gelijkwaardig wordt verdeeld.

Een gewicht wat gelijkwaardig verdeeld is voorkomt dat een constructie in de loop van de tijd scheef gaat staan. Doordat de betonpoeren zo zwaar zijn, dient het ook als een bescherming tijdens heftige stormen. Door de betonpoeren kan de constructie namelijk niet zomaar uit het lood slaan door een hevige wind, of loskomen. De investering in betonpoeren is een investering in een degelijk bouwwerk. 

Nieuw gebouw? Plaats zonnepanelen op schuren en stallen

Wist je dat het laten plaatsen van zonnepanelen ook mogelijk is op kleinere bouwwerken. Neem bijvoorbeeld een blokhut, of een stal: is de ligging op een zonnige plek, dan vormen ook deze bouwwerken een ideale plek voor zonnepanelen. Steeds meer bedrijven bijvoorbeeld kiezen voor zonnepanelen op stallen, omdat het oppervlak natuurlijk groots is. Maar ook thuis, privé kun je hiervoor kiezen. Ook al wordt het salderen in de toekomst afgebouwd, en zal het de bedoeling zijn zoveel mogelijk zélf de opgewekte zonne-energie rechtstreeks te verbruiken, de baten blijven vaak opwegen tegen de kosten. Slimme woningen zullen in de toekomst zo ingericht worden, dan apparaten zichzelf opladen tijdens zonnige periodes. Zeker nu de elektrische auto sterk in opkomst is vormen zonnepanelen dé ruggengraat van de stroomtoevoer. 

Meer weten? In Noord-Brabant vormt Solar Crew dé ervaren specialist voor het aanleggen van zonnepanelen voor bedrijf & particulier. 

 

https://www.betonpoer.com/