Webwopper
Image default
Aanbiedingen

HAAL DE ZOMER IN HUIS MET LINNEN GORIJNEN

Ben jij al helemaal klaar voor de zomer? Heb je weleens aan linnen gedacht voor een sfeervol ’s zomers geheel in huis? Linnen is een fantastisch natuurlijk materiaal. Linnen is ook nog eens een enorm goede en duurzame keuze. Er komen amper bestrijdingsmiddelen en andere chemicaliën aan de verbouwing en productie van linnen te pas. En het groeit hier gewoon om de hoek. Frankrijk, België en Nederland zijn de grootste en meest gespecialiseerde linnen leveranciers. Linnen is naast duurzaam ook nog eens super mooi en past helemaal in een ’s zomerse sfeer in het interieur. Gooi die openslaande deuren maar open en laat de linnen gordijnen heerlijk wapperen met de eerste warme lente en/of ’s zomerse dagen. Kortom, zoek je inspiratie voor de komende zomer voor in het huis en benieuwd wat linnen raamdecoratie in jouw interieur kan doen? Lees dan door.

LINNEN OF LINNENLOOK 

Linnen is niet alleen super mooi en geliefd? Er zijn typische #linnenlovers, maar zeker ook linnen haters. Linnen gordijnen blijven altijd werken en bewegen. Linnen is enorm sterk, maar het heeft een eigenzinnige kreuk en gevoel. Linnen is gevoelig voor licht, temperatuur en vocht. Overweeg dan ook altijd bij een 100% natuurlijk linnen gordijn om deze te laten voeren. Zo wordt de stof extra beschermd tegen invloeden van buitenaf. Linnen heeft vaak een wat meer grove en natuurlijke uitstraling. De garens zijn niet allemaal netjes, even dik en er kunnen zo nu en dan  soort pitjes, oneffenheden  en/of verdikkingen in de garens voorkomen. Dit zijn absoluut geen weeffouten. Maar je bent gewaarschuwd! Zoals eerder vermeld: het moet bij je passen. Vind je die grovere structuur en de matte natuurlijke look van linnen wel interessant, maar zie je alle nadelen van het eerder verkleuren, kreuken en het grote krimppercentage enzovoorts niet zitten. Dan ben jij wellicht beter af met een linnenlook of een combinatie van linnen met een synthetische vezel. Deze zijn veel minder gevoelig en meer vormvast dan de echte 100% linnen gordijnen. Met andere bewoording: Wel de looks, maar niet de nadelen van een echte linnen. 

LINNEN INBETWEEN GORDIJNEN

Voor de zomerse look passen de linnen inbetween gordijnen misschien het allerbeste. Ze zorgen voor een natuurlijke afscheiding tussen buiten en binnen. Beschermen je net even tegen de inkijk en extreemste straling en warmte van de zon. Linnen zorgt voor licht en lucht in de ruimte en dat past goed in de zomermaanden. Tegenwoordig is alle linnen verkrijgbaar in kamerhoge/kamerbrede afmetingen. Deze kunnen in de meeste standaard bouwbesluit woningen bijna altijd naadloos verwerkt worden. Dus geen storende verticale naden in de gordijnen, waar de banen van een standaard brede stof aan elkaar gestikt zouden azijn. Kortom, eindeloos en vooral naadloos genieten. ENJOY! 

LINNEN TREND

Linnen gordijnen zijn beschikbaar in enorm veel kleuren, transparanties en breedtematen. Momenteel zie je erg veel linnen in bruine, beige en taupe tinten. Maar ook de groene linnen is niet aan te slepen en deze past goed in veel interieurstijlen anno nu. Nog zo’n linnentrend welke al jaren aanhoud: de linnen vouwgordijnen op maat. Nieuwsgierig wat linnen voor jou kan doen deze zomer? Lees snel verder: linnen gordijnen.