Webwopper
Image default
Aanbiedingen

De grootste voetbalstadions ter wereld

Er zijn veel grote voetbalstadions over de hele wereld, maar sommige zijn nog groter dan andere. Hier zijn enkele van de grootste voetbalstadions ter wereld, met informatie over hun capaciteit, locatie en de clubs die er spelen:

1. Rungrado 1ste van Mei-stadion, Pyongyang, Noord-Korea

Het Rungrado 1ste van Mei-stadion is het grootste voetbalstadion ter wereld met een capaciteit van maar liefst 114.000 personen. Het stadion bevindt zich in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea, en wordt gebruikt voor verschillende soorten sportevenementen, waaronder voetbalwedstrijden en atletiekwedstrijden. Het stadion is ook een populaire toeristische attractie in de stad.

2. Camp Nou, Barcelona, Spanje

Het Camp Nou is het grootste voetbalstadion in Spanje en het thuisstadion van FC Barcelona. Het stadion heeft een capaciteit van 99.354 personen en is een van de meest iconische voetbalstadions ter wereld. Het stadion is gebouwd in 1957 en heeft sindsdien vele grote wedstrijden gehost, waaronder de finale van de Champions League in 1999.

3. Aztekenstadion, Mexico-Stad, Mexico

Het Aztekenstadion is het grootste voetbalstadion in Mexico en het thuisstadion van Club América en de nationale voetbalploeg van Mexico. Het stadion heeft een capaciteit van 95.000 personen en is een van de meest architectonisch indrukwekkende stadions ter wereld. Het stadion is gebouwd voor de Olympische Spelen van 1968 en heeft sindsdien vele grote voetbalwedstrijden gehost.

4. Wembley-stadion, Londen, Verenigd Koninkrijk

Het Wembley-stadion is het grootste voetbalstadion in het Verenigd Koninkrijk en het thuisstadion van de Engelse nationale voetbalploeg. Het stadion heeft een capaciteit van 90.000 personen en is een van de meest prestigieuze voetbalstadions ter wereld. Het stadion is gebouwd in 1923 en is in 2007 volledig gerenoveerd. Het stadion heeft onder andere de finale van de Champions League gehost in 2011 en de Olympische Spelen van 2012.

5. Old Trafford, Manchester, Verenigd Koninkrijk

Old Trafford is het thuisstadion van Manchester United, een van de meest populaire voetbalclubs ter wereld. Het stadion heeft een capaciteit van 74.000 personen en is een van de meest iconische voetbalstadions ter wereld. Het stadion is gebouwd in 1909 en heeft sindsdien vele grote voetbalwedstrijden gehost, waaronder de finale van de Champions League in 2003.

6. Estadio Santiago Bernabéu. Madrid, Spanje

Het Estadio Santiago Bernabéu is het thuisstadion van Real Madrid, een van de meest succesvolle voetbalclubs ter wereld. Het stadion heeft een capaciteit van 81.000 personen en is een van de meest prestigieuze voetbalstadions ter wereld. Het stadion is gebouwd in 1947 en heeft sindsdien vele grote voetbalwedstrijden gehost, waaronder de finale van de Champions League in 1957, 1969, 1980 en 2010.

Je eigen voetbalclub

Wil je jouw eigen voetbalclub ook naar een hoger niveau tillen? Neem dan eens een kijkje op de website van Skor, hier zijn verschillende materialen te vinden waarmee jij je voetbalclub naar een hoger nvieau kan tillen!