Webwopper
Image default
Aanbiedingen

Wijnen 101

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende wijnen te vinden in de schappen, dat het best lastig is om een lekkere te vinden. Er zijn drie verschillende soorten wijnen waar onderscheid in wordt gemaakt: rode wijn, witte wijn en rosé wijn. In deze blog leggen wij je daarom de basics van deze wijnen uit, zodat het maken van een keuze voor een wijn net iets makkelijker wordt!

 

Rode wijn

Een rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. Bij deze wijn wordt dan ook alles van de druif gebruikt. Niet alleen het druivensap, maar dus ook de schillen, de stelen en de pitjes. De schil zorgt voor de typische rode kleur van de wijn. Het is dan ook zo hoe roder de wijn, hoe langer de schil in de most heeft gelegen. Deze soort wijn wordt vaak geserveerd bij een sappig stuk vlees, hij wordt dan ook op kamertemperatuur geserveerd.

 

Witte wijn

Nu zou je denken dat witte wijn van de witte druiven wordt gemaakt. Dat is niet perse zo, witte wijn kan ook van de blauwe druiven worden gemaakt. Voor de witte wijn wordt alleen het druivensap gebruikt, daarom behoudt het zijn witte kleur. Zoals hierboven al gezegd zorgt de schil namelijk voor de kleur van de wijn. Witte wijnen worden in tegenstelling tot de rode wijn wel gekoeld geserveerd.

 

Rosé wijn

De rosé wijn is een wijn die veel in de zomer wordt gedronken. Het is een wijn die ook gemaakt wordt van blauwe druiven, alleen wordt hier de schil er binnen 24 uur weer uitgehaald. Rose is dus ook niet perse combinatie van witte en blauwe druiven. Wel is rosé champagne een combinatie van witte en rode druiven.

 

Wijnglazen van Disposable Direct

Ben je op zoek naar wegwerp wijnglazen voor je speciale evenement of feestje? Kijk dan eens rond bij Disposable Direct! Daar vind je disposables voor elke gelegenheid.

 

https://www.packagingdirect.nl/