Webwopper
Image default
Mode en Kleding

Verschillende sluitingen voor tassen. Welke heeft jouw voorkeur?

Verschillende sluitingen voor tassen. Welke heeft jouw voorkeur?

Tassen zijn er in allerlei soorten en maten. Elke tas moet natuurlijk een sluiting hebben. Elke sluiting heeft dan weer zijn eigen voordelen. Als jij een tas kiest, let je dan ook op de sluiting? Wij vertellen je graag over een aantal soorten sluitingen en hun voordelen.

Magneetsluiting

Eén van de populairste sluitingen voor een tas is de magneetsluiting. Hiermee wordt de gehele tas, al dan niet met een klep afgesloten. De magneetsluiting bestaat uit twee delen. Eén van de delen waar het magneetje in zit wordt bevestigd aan klep van de tas en de andere aan de tas zelf. Een magneetsluiting is gemakkelijk weer open te krijgen. Zoals wij zojuist schreven kan de magneetsluiting bevestigd zijn aan een klep, maar dit hoeft natuurlijk niet. Als er geen klep aan de tas zit, dan zijn aan beide kanten van de tas de twee delen van de sluiting bevestigd. Het voordeel van de magneetsluiting is dus dat deze stevig afsluit, maar toch gemakkelijk weer geopend kan worden. Matt Natt heeft prachtige tassen met magneetsluiting.

Ritssluiting

De volgende sluiting die we willen bespreken is de ritssluiting. Een ritssluiting kan bevestigd zijn aan het hoofdgedeelte van de tas, maar kan ook dienen om kleinere compartimenten af te sluiten. Een ritssluiting is een zeer stevige sluiting. Ook met ritssluitingen kunnen zeer veel modellen tassen worden afgesloten. Er zijn crossbody tassen met ritssluiting, maar ook een shopper tas met rits komt veel voor. Er zijn ook tassen die zowel een ritssluiting als een magneetsluiting hebben. Zo zijn jouw spullen extra beschermd. De voordelen van een ritssluiting zijn dat het een stevige sluiting is en dat je tas, in tegenstelling tot een magneetsluiting, helemaal afgesloten is.

Een open tas

Heel veel shoppers worden ook wel uitgebracht met een open bovenkant. Er zitten dan wel vakken in met ritssluiting of magneetsluiting, maar het hoofdvak is open. Dit is vooral handig bij shoppers. Deze zijn vaak zo ruim dat het niet zo erg is als de bovenkant open is. Het is echter wel een extra puntje van aandacht dat je goed op je spullen let. Door de open bovenkant kan er bijvoorbeeld iets uit je tas vallen als deze omvalt. Een Beagles tas is bijvoorbeeld ook een mooie shopper die een open bovenkant heeft, maar je vindt ze natuurlijk ook met magneet- of ritssluiting. Welke sluiting heeft jouw voorkeur? Wij lezen het graag!