Webwopper
Image default
Entertainment

Hoe is Marco Borsato bekend geworden?

Marco Roberto Borsato is geboren in Alkmaar op 21 december 1966. Marco Borsato is een Nederlandse zanger en acteur. Hij zong voorheen in het Italiaans, maar toen hij in 1994 in het Nederlands begon te zingen brak hij door.

 

 

Borsato is de zoon van Roberto Borsato en Mary de Graaf. Zij verhuisde naar Italië, omdat de vader van Marco Borsato een restaurant aan het Gardameer zou gaan beginnen. In 2009 overleed Marco zijn vader. Marco spreekt vloeiend Italiaans doordat hij heeft veel tijd in Italië heeft doorgebracht. Het gezin waar Marco zich in bevind telt verder nog twee zonen en een dochter.
 

Op 7 april 1990 won hij de Soundmixshow met zijn vertolking van het nummer “At this moment” van Billy Vera. Hierdoor brak Borsato door als zanger. In 1990 bracht hij drie albums uit waarin hij in het Italiaans zong. In 1994 vertaalde Marco veel nummer naar het Nederlands. Daarnaast bracht hij enkele nieuwe Nederlandstalige nummers uit.  Toen hij het lied “Dromen zijn bedrog” uitbracht was hij goed op weg naar succes. Hiermee belandde hij In de Mega Top 50 en hij stond zelfs 13 weken lang op de eerste plaats. Zijn eerste Nederlandstalige album was een succes en bereikte zelfs twee keer platina.
 

Hij heeft van 1996 tot en met 2006 als Beste Zanger Nationaal alle versies van de TMF-awards gewonnen. Hierna werd de prijs hernoemd tot Borsato Award. Ook won hij in 2004 en 2005 de Vlaamse TMF-award voor Beste Zanger Internationaal.
 

In 2007 bracht Borsato een verzamelalbum uit, genaamd; Borsato Box. Het album bereikte de nummer 7 in de Album Top 100.
 

In 2018 en 2019 was Borsato als coach te zien in The Voice Senior. Op 29 en 30 mei, 1, 2 en 5 juni 2019 zong Marco Borsato in De Kuip. Dit zou het tiende, elfde, twaalfde, dertiende en veertiende Kuip-concert worden. In 2002 heeft hij drie shows gegeven en in 2004 zes concerten. Zijn gastartiesten voor deze vier avonden waren verschillende bekende artiesten, namelijk; André Hazes jr., Lil’ Kleine, Di-rect, Maan de Steenwinkel, Davina Michelle, Armin van Buuren en Diggy Dex.