Webwopper
Image default
Aanbiedingen

Een echt toonaangevend merk dat de media en ROI van marketingafbeeldingen en video’s vergroot

Hoe u een sterk toonaangevend merk opbouwt

Het merk van de leider maakt je beroemd. Dit is uw reputatie. Uw persoonlijke merk is belangrijk, van een plaats aan de directietafel tot empowerment. Wat kunt u doen om een ​​sterke merkleider op te bouwen?

Beoordeel uw huidige merk

Om uw persoonlijke merk te beoordelen, selecteert u minimaal 10 van uw collega’s en vraagt ​​u hen de volgende vragen te beantwoorden:

 • Welke drie bijvoeglijke naamwoorden beschrijven mij het beste?
 • Welke drie bijvoeglijke naamwoorden omschrijven mijn leiderschapsstijl het beste?
 • Welke drie dingen denk je dat ik het beste kan?
 • Wat onderscheidt mij en mijn leiderschapsstijl het meest?
 • Wat kan ik doen om mijn merkleider te verbeteren?

Bepaal uw ideale leidersmerk 

Definieer uw gewenste merk door de volgende vragen te stellen:

 • Wie je bent? Ontdek uw sterke en zwakke punten, uw vijf belangrijkste kenmerken en de bijdrage die u aan de wereld wilt leveren.
 • Welk doel stelt u? Welke significante resultaten wilt u volgend jaar behalen?
 • Hoe wil je ervaren en beroemd worden? Wat wil je dat mensen zeggen nadat ze je hebben ontmoet of met je hebben samengewerkt?

Wees dit merk

Om uw gewenste merk geldig te maken, moet u van retoriek naar gecoördineerde actie gaan. Als leider is alles wat je doet belangrijk. Hoewel uw woorden, toon, gezichtsuitdrukkingen en gebaren uw belangrijkste communicatiemiddel zijn, communiceert u ook constant door uw acties en keuzes. Houd er rekening mee dat:

 • Hoe breng je je tijd door en met wie;
 • Waar wijst u middelen toe en waar niet;
 • Welke ideeën en initiatieven ondersteunt u en wat weigert u;
 • Wanneer u uw standpunt verdedigt, en wanneer niet;

 Hoe goed kent u uw medewerkers.

Door uw gedrag voortdurend af te stemmen op uw gewenste persoonlijke merk, kunt u uw reputatie als leider opbouwen of herstellen, hoewel het tijd kost. Uiteindelijk draait het bij het ontwikkelen van je merk om je transformeren tot een sterkere, authentiekere en onderscheidende leider.

Vandaag vechten tegen de media

Omdat we steeds meer tijd op onze telefoons doorbrengen, is de tijd die we op Instagram en TikTok doorbrengen met 25% gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Er wordt geschat dat er elke dag meer dan 1.500 stukjes inhoud strijden om uw aandacht. Nergens komt dit vaker voor dan op sociale media. Onze sociale mediaruimte is niet langer privé. Social media als middel om te communiceren met vrienden, collega’s en dierbaren is overgenomen door grote merken die onze aandacht willen trekken. Met een wereldwijde pandemie die zich de afgelopen maanden heeft verspreid en overheidsbeperkingen in heel Europa, zien we dat merken zich richten op door gebruikers gegenereerde inhoud. Nu zien we verhalen van echte mensen, vaak gefilmd met hun mobiele telefoons in hun eigen huis. Mogelijk zien we de eerste tekenen van marktplaatsen voor influencers wanneer iedereen adverteerder wordt. En dat is op zijn beurt weer goed nieuws voor merken die goedkopere advertenties kunnen maken en hun publiek kunnen gebruiken om gesprekken vorm te geven en aankoopbeslissingen te beïnvloeden. Wat dit betekent voor traditionele advertenties is nog niet duidelijk, en we kunnen nog steeds terugkomen op het feit dat de waarde van advertenties gerelateerd is aan productkwaliteit en kosten.

ROI van marketingafbeeldingen en video’s

De uitgaven voor beeld- en videomarketing nemen toe, maar marketeers en creatievelingen weten niet hoe ze de verhoogde investering het beste kunnen rechtvaardigen en waarde kunnen aantonen. Interactie met marketinginhoud vindt steeds meer plaats op sociale platforms en mobiele apparaten, waarbij afbeeldingen en video’s worden omgezet in cruciale activa, vooral omdat merken proberen op te vallen en de aandacht van de consument te trekken – en uiteindelijk conversies, verkoop en loyaliteit stimuleren. De op handen zijnde opkomst van 5G-technologie zal de consumptie van visuele inhoud waarschijnlijk verder doen toenemen, wat leidt tot een grotere druk op marketing- en creatieve teams om effectieve visuele middelen te leveren. Negen op de tien marketeers zeggen echter dat het moeilijk is om commerciële prestaties toe te schrijven aan visuele activa. Maar naarmate het volume van visuele middelen toeneemt, neemt ook de noodzaak toe om hun effectiviteit te bewijzen en een businesscase te creëren om het budget te ondersteunen.

Momenteel gebruikt meer dan driekwart (76%) van marketeers en creatievelingen betrokkenheidsstatistieken zoals klikken en vind-ik-leuks als belangrijkste successtatistieken. Slechts 35% probeert een verband te leggen tussen een campagne en kortetermijninkomen of ROI (binnen drie maanden na de campagne), en slechts 24% overweegt na drie maanden ROI op lange termijn.

Er zijn veel uitdagingen om een ​​ROI op visuele middelen te presenteren, maar degenen die het doen, zullen zichzelf professioneler effectiever en succesvoller maken.

Hoe u ervoor kunt zorgen dat uw merk resoneert met uw publiek

Laten we het hebben over het merk van uw bedrijf. Recente statistieken tonen aan dat merken die consistent in alle media verschijnen, een omzetstijging van ongeveer 23% zien. Tenminste, als uw merk resoneert met uw publiek. Statistieken tonen ook aan dat 89% van de klanten trouw blijft aan merken die hun waarden delen. Het opbouwen van een merk vereist een grondige kennis van uw klant en wat voor hem het belangrijkst is. Deze kennis is essentieel om uw product- en marketingstrategie te ontwikkelen.

1) Waar staat uw merk voor?

We geven het niet graag toe, maar soms besteden we niet genoeg tijd aan het uitwerken van merkdetails wanneer we een bedrijf op de markt brengen. Vaak gaat de kern van het merk zelf verloren. Het merk Starbucks is bijvoorbeeld gebaseerd op zijn gemeenschap. Bij het merk Oreo draait alles om eenheid. U ziet de uitdrukking van deze merken in hun advertenties, waarvoor geen gedetailleerde uitleg nodig is over wat hun merk is.

2) Wat zullen mensen van uw merk denken op basis van uw producten en website?

Neem een ​​stap terug en kijk kritisch naar uw website, digitale assets en productkeuzes. Laat de volgende keer dat u een branche-evenement of -bijeenkomst bijwoont, iemand uw website laten zien en vraag hem wat zij van het merk vinden.

3) Voldoet uw merk aan de behoeften van mensen?

Apple is een van de beste voorbeelden van een merk dat adverteert hoe het met zijn producten vrienden en familie samen kan brengen voor speciale momenten. De beste merken zijn klantgericht, wat betekent dat ze zijn afgestemd op de behoeften van de klant.

4) Kan de merkverandering uw product beter van dienst zijn?

Kijk eens kritisch naar wat uw merk op dit moment is: is het af of nog in de maak? Overweeg dan andere creatieve richtingen die hij kan inslaan. Als uw merk al resoneert met uw publiek, breek dan niet wat werkt. Het beste van alles: bedenk hoe uw merk uw publiek nog steeds kan helpen, hen kan ondersteunen waar ze dat het meest nodig hebben en dat in uw producten kan weerspiegelen.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

webdesign bureau

webdeveloper

https://webdevelopmentapp.com/nl/